Woonwagenkamp te Vledder
Een paar opnamen van de situatie eind jaren zestig alsook een paar opnamen uit december 1968, dus ook vrij kort voor de ontruiming. Het kampje lag aan de Solweg, begin Huenderweg, ongeveer bij de uitmonding Storklaan, zie hiervoor de laatste afbeelding op dit overzicht. Er staat nu nog steeds een transformatorhuisje van waaruit de elektra verzorgd werd. De bode van het gemeentehuis (Jaap van Rijsten, klik hier) ging tot aan de definitieve sluiting van het kamp elke week op de fiets naar het kamp om de kosten van de verbruikte elektriciteit te innen, meestal niet meer dan een paar dubbeltjes of kwartjes.

Van degenen die op de oude plek als vaste bewoners golden ging de familie De Vries wonen in de vroegere hoofdmeesterswoning nabij de Friese grens in Wilhelminaoord, nu een onderdeel van de dependance Hoeve Boschoord (deze woning is inmiddels verdwenen en vervangen door een ander pand.). Een andere familie, Kallenkoot, liet een grote woning bouwen aan de Wildwal in Vledder, maar die verlieten ze alweer binnen een paar maanden “omdat de muren hen aanvlogen”., zij kochten weer een woonwagen.

Alles moest eind zestiger jaren naar het regionaal woonwagencentrum in Hoogeveen, dat werd opgetuigd met een eigen school e.d. Later ging men toch weer over op decentralisatie en kregen veel dorpen weer hun eigen standplaats, maar niet meer in aparte kampjes doch midden tussen de bebouwing. De afbeelding nr 6 toont de plek waar dit in eerste aanleg was gepland. De afbeeldingen 7,8 en 9 tonen de begin jaren van het kamp op de huidige locatie aan de Rolle te Vledder.

Voor het laatst bijgewerkt op: 16-08-2017

Klik op de foto voor een weergave van het onderwerp.
 
 


Door het sluiten van de pagina keert u terug naar het diversen hoofdmenu.
**