Toen en Nu
 
Vledder, Camping Adelhof
 
Het echtpaar Gerard Weiland en Anna (An)Weiland-Visser runden in Vlaardingen een schildersbedrijf maar Gerard wilde iets volledig anders gaan doen. Na een tussenperiode waarbij het schildersbedrijf werd gerund door de bedrijfsleider ging hij zelf het vakantie park in Garderen draaien dat voor het personeel was opgezet door kippenschuren om te bouwen naar vakantieverblijven

Later kocht de familie in januari 1960  de aan de Vledderweg nr 19 (toen Vledderlanden 108)  gelegen boerderij  van Albert en Jantje Bellijn (broer en zus).

Albert Belliijn betrok met zijn zus het nieuwe, kleinere, pand direct naast de boerderij op nr 17 (toen Vledderlanden 108a)

De familie Weiland bouwde het boerenbedrijf om, maakte er een camping van en beheerde deze  in de periode1960-1973. In december 1960 kreeg hij de eerste vergunning om een tiental bungalows te bouwen, het begin van de vele er nu staande bungalows.

Zij verkochten de camping in maart 1973  aan de heer G. Mondeel uit Elburg. Nadien werd door hem, of namens de op zijn naam staande firma "Veluwe Strandbad in Elburg",  tot in de jaren '80 meerdere bouwvergunningen aangevraagd. Later werden er bouwvergunningen aangevraagd door andere personen en nu wordt de camping beheerd door de familie Huigen.

In de jaren 1992-1995 werden er een aantal bungalows verhuurd ten behoeve van de opvang van vluchtelingen, terwijl in de periode november 2014 tot oktober 2015 dit nogmaals gebeurde voor asielzoekers. Er werden er in totaal meerdere honderden personen ondergebracht.

Merendeel van de hieronder staande plaatjes zijn ansichtkaarten waarbij we vaak geen precieze jaartallen van de opnamen hebben maar veelal uit de begin periode na de oprichting stammen,

Nu is het een camping met over de 100 bungalows en veel staanplaatsen voor tenten en caravans, veel faciliteiten en noemt zich zelf dan ook een recreatiecentrum.

Lees ook het artikel in KerspelStokkies
 
Hoofdgebouw
 
 
 
 
 
 
 
Campingdeel
 
 
 
Bungalowdeel
 
 
 
 
Aanzicht vanaf de Vledderweg
 
 
   
 
 
Diversen
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
 **