Luchtopnamen voormalige gemeente Vledder
 
De vereniging is sinds langere tijd in het bezit van luchtfoto's welke in oktober 1965 in opdracht van de voormalige gemeente Vledder zijn gemaakt.

Zij omvatten het gehele gebied van de voormalige gemeente.

Deze luchtfoto's, die het formaat hebben van ongeveer 90 bij 90 cm,zijn inmiddels gedigitaliseerd en we hebben hiervan een presentatie gemaakt, waarvan het vermelden waard is dat de opmaak van alle afbeeldingen is uitgevoerd door de heer C.M. Ballintijn.

De door ons toegepaste vluchtnummers zijn identiek aan de originele vluchtnummers. De opnamen maakten waarschijnlijk deel uit van een groter geheel welke uit meer vluchten bestond. Foto's uit de ontbrekende vluchtnummers zijn niet in ons bezit.

Door een verkleinde weergave te plaatsen in een recente topgrafische kaart en de mogelijkheid om de kaart zonder foto te bekijken is goed te zien welke veranderingen in wegennet en bebouwing hebben plaats gevonden.

De foto's zelf zijn natuurlijk ook op groter formaat te bekijken. Omdat de originelen niet haarscherp zijn, en we toch zoveel mogelijk details willen laten zien, is gekozen voor wat grotere bestanden welke wel een wat langere inlaadtijd vergen. Op elke grote foto is de mogelijkheid om op een loep te klikken, U krijgt dan dezelfde foto in vier delen te zien, U zoomt als het ware in, op deze "inzoom" foto's staan markeringen welke aanklikbaar zijn en de voor dat punt belangrijke gegevens of foto's toont. Klik op een van de afbeeldingen hieronder om de foto's te kunnen bekijken.
 

klik op foto hieronder voor versie met alleen foto's

 

klik op foto hieronder voor versie met foto's, kaarten, overzichten

 
 
Wilt U een indruk krijgen van de uitbreiding dat Vledder onderging in de jaren vanaf 1967 klik dan hieronder op het plaatje.
 
 
Wilt U een indruk krijgen van de uitbreiding dat Wilhelminaoord onderging in de jaren vanaf 1967 klik dan hieronder op het plaatje.
 
 
terug naar nieuwpagina
Versie: **