Toen en Nu
 
Vledder, Brink ter hoogte van nr 14, richting Solweg
 
Op de oude foto staan we op de Brink / Solweg en kijken we in de richting van de molen van Vledder (rechts om de bocht; niet zichtbaar op de foto) en Doldersum. Ten tijde dat deze foto is gemaakt zien we helemaal links de winkel van de familie Grit. Voorheen was daar de "Spar" winkel van de familie Van Rijsten gevestigd.
In het midden op de foto zien we de boerderij van de familie Posthumus.
Achteraan, in het midden van de foto, is de boerderij van de gebroeders Hendrik en Jurrie Haveman zichtbaar.
Op de recente foto is te zien dat er wel het één en ander is veranderd. Links op de foto zien we nu Hotel Brinkzicht op de plaats waar eerst het "Spar" winkeltje was gevestigd.
Vervolgens de boerderij van de familie Posthumus (die daar nog steeds woont overigens), deze  heeft de tand des tijds ogenschijnlijk onveranderd doorstaan; er missen zo te zien slechts een paar knotwilgen.
De boerderij heeft als zodanig geen functie meer; het is nu een woonboerderij en er is een Bed & Breakfast in gevestigd met de naam "De Lindenhof".
Tenslotte is de boerderij van de gebroeders Haveman een aantal jaren geleden helemaal afgebroken. Op deze plaats is een totaal nieuw pand verrezen waarin nu theeschenkerij "Moe’s tuin" te vinden is.
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
 **