Toen en Nu
 
Vledder, Dorpsstraat nr. 32
 

Op deze plek zijn verschillende bedrijven met verschillende eigenaren gevestigd geweest. We hebben nog niet alle gegevens zoals bijvoorbeeld jaartallen en een foto opname uit de tijd dat Theuns Koopcentrum er gevestigd was.

Smederij Hans van de Boer, na 1907-1935 ?

Smederij Hendrik Haar, 1935-1952

Smederij Rieks Vleems, 1953 ?-1979, Vleems stopte op een gegeven moment met de smederij maar bleef wel fietsen, kachels e.d. verkopen.

"Theun's Koopcentrum" 1979-1982 van Theun Veldhuizen en zonen. (Theun had voordien een bedrijf in Vledderveen:Theuns Bazaar). Het was een bijna allround winkel: op de bovenetage een meubeltoonzaal, de begane grond bevatte een Jamin afdeling, snijbloemen en planten, levensmiddelen incl. groenteafdeling, speelgoed, huishoudelijke apparatuur, vloerbedekking en gordijnen. De kelder was voorbehouden aan een elektronica reparatie werkplaats, een grote winkel voor radio en tv apparatuur met de bekende grote merken, een witgoed afdeling (wasmachines, koelkasten etc.) en een afdeling fotografie. Ook beschikte men over een goed uitgeruste meubel stoffeerderij.

Na 1982 werd het een supermarkt zoals het nu ook nog is. Frits Even, kocht het pand en bouwde het om tot een Pick Pack supermarkt (hij had een regionale winkelketen onder die naam) deze periode liep van 1982 tot 1996, Frits Even verkocht zijn winkelketen aan Schuitema, een grote, landelijk opererende, levensmiddelen groothandel, en daarmee ook deze in Vledder gevestigde winkel.

Schuitema bouwde de winkel om naar de C1000 formule periode: 1996-2004.

In december 2004 werd de winkel overgenomen door Doede Simonides die de winkel formule omzette naar het huidige COOP formule.
 
 
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
 **