Toen en Nu
 
Vledder, Dorpsstraat 34
 
Het pand herbergde in de jaren rond 1900 een café/logement en aan de rechterzijde de boterfabriek van Geert Jager. Daartussen zat nog een winkel. Op de eerste, oude, foto te zien. De boterfabriek, die de welluidende naam Esperanza droeg, draaide van 1892 tot 1907. Het zuivelfabriek deel werd rond 1919 afgebroken en vervangen door het huidige pand dat toen een woonhuis en boerderij functie kreeg. Op de tweede foto is dit te zien terwijl nog net links een deel met het café in beeld is. Rond 1956 is het boerderij deel verkocht aan L. van Dijk die de boerderij voortzette. Nadat van Dijk stopte werd het pand weer verkocht en verbouwd tot winkel, ook een deel van de erachter liggende stal werd bestemd voor winkelfunctie. Er heeft van alles in gezeten, kruidenier, postkantoor, bloemisterij, bakker en mogelijk nog meer. We hebben aan de hand van de foto's en wat gesprekken een begin van een reconstructie gemaakt van de verschillende winkeliers die hun nering uitoefenden in het pand. De lijst zeker niet volledig is maar mogelijk dat bezoekers op de site ons kunnen helpen met aanvullingen. Klik hier voor de linkerzijde van het pand .

Allereerst de winkel van Wiegman periode ....- 1985-.... dan Grietje ten Wolde met de bloemisterij periode ....-1988-...., Bakkerij Kok periode ...- 1995-.... en mogelijk heeft er ook nog een speelgoedzaak in gezeten.

In 2011 is de stal met daarin het winkeldeel afgebroken en in 2012 is er de uitbreiding van de ernaast gelegen supermarkt neergezet. In het woonhuisdeel, waar ook vroeger het postkantoor was ondergebracht werd vanaf 1995 een cafetaria gemaakt die na enkele wijzigingen nog steeds in het pand zit zoals op de foto van de huidige situatie is te zien
 
 
 
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
**