Toen en Nu
 
Vledder, Dorpsstraat richting van Roijenlaan.
 
De linker opname, een ansichtkaart, is van 1957, deze kaart is circa 1961 verstuurd maar het poststempel is niet helemaal duidelijk leesbaar. Aan de linker zijde van de weg ziet U achtereenvolgens de winkel van Johannes van Nieuwenhoven, een kruideniers zaak, nu Vledderland boekwinkel, dan het huis van Klaas van Dijk, aannemer, nu is er nog steeds het aannemersbedrijf van van Dijk gevestigd, gedreven door een kleinzoon van de toenmalige aannemer, vervolgens de woning van de familie Oosterhof (Eelke en Pietje Oosterhof), zij hadden er een bakkerij.
Vervolgens het door J.F. Koopmans gebouwde huis met showroom en als laatste nog juist zichtbaar het café, ook eigendom van Koopmans, met ervoor de benzine pompen. Op de achtergrond de toen nog vrij nieuwe woningen aan de van Roijenlaan. Op de rechter foto is als laatste het huis van toentertijd bakker Oosterhof te zien, het erachter staande pand van Koopmans en het café zijn inmiddels gesloopt om extra ruimte te maken voor het appartementen complex dat staat aan wat nu het Lesturgeonplein heet.
Op de onderste oude foto ziet U rechts de boerderij van Tj. van de Burg (nu appartementen complex en voorheen Rabobank) en recht vooruit de boerderij van van Rijsten.
 
 
 
richting Brink
 
De oude opname is gemaakt ter hoogte van waar nu appartementen complex aan het Lesturgeonplein is en dan richting Brink. Achteraan gaat U naar de Kleine Brink, achter het afgebrande café. (café Bouwer, Route 36). Vooraan rechts de woning van klompenmaker Willem Hahn, later de bakkerij van Oosterhof. en even verderop het tot woning verbouwde boerderijtje. De woning van Willem Hahn is al jaren geleden afgebroken.
 
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
 **