Toen en Nu
 
Vledder, hoek Dorpsstraat Vledderweg.
 
De familie J F. Koopmans had eerst een garage op de plek van het voormalige gemeentehuis,dit was eind jaren dertig. klik hiervoor op het icoon:

Voor alle zaken op het gebied van auto’s, motor- en bromfietsen, tractoren en landbouwmachines plus alle onderhoud hieraan, voor taxivervoer of als sneeuw van de weg moest worden geschoven, voor al die zaken kon men er terecht. Het was een echte dorpsgarage. Vanaf juni 1939 was het bedrijf onder de naam Autobedrijf Koopmans ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Koopmans kocht in mei 1942 de behuizing/café op de hoek Dorpsstraat/Vledderweg, en bouwde in 1947 ernaast een woonhuis en een garage/werkplaats. In 1955 verkreeg Koopmans het dealerschap van Fiat. Garage Koopmans werd op 02 mei 1964 door A.K.Bovenkamp overgenomen en voortgezet als Garage Vledder / Bovenkamp. En toen Kasper Bovenkamp na enkele jaren in het bezit was van alle vereiste papieren veranderde de naam in Autobedrijf Bovenkamp zoals het bedrijf nu nog bekend staat. Het bedrijf groeide door en in 1990 verhuisde Bovenkamp naar een nieuw gebouwd, groter pand aan de Rolle te Vledder waar het nu nog steeds is gevestigd.

In 1943 werd het café verhuurd aan Albert Boverhof., dit tot mei 1946. Nadat enkele jaren het café werd uitgebaat door de familie Kuik werd het bekend als café Have en een van de zoons van de familie, Jan, hielp achter de tap. In die tijd werden er diverse dansavonden gehouden, al dan niet door hen zelf georganiseerd. Nog weer later werd het café en kapper Kiers (Abeltje en Kier Kiers, 1956 tot 1970), en daarna als café De Zwaan, gedreven door de familie Stavorinus, de vroegere kapperszaak werd cafetaria. Uitbaters waren nadien Hendrik Bos, Hammie Bosma en als laatste Jan Kiewiet. Op de bovenverdieping werd in de tijd dat Kiers het café bestierde gedurende meerdere jaren dansles gegeven door K. Kragt. zie ook de advertentie uit die tijd. Wegens ruimtegebrek diende een deel van het naastgelegen café als showroom en kantoor. Tevens vond men daarvoor de drie BP benzinepompen.
Voor een uitgebreidere serie opnamen van het garagebedrijf Koopmans/Bovenkamp, klik op icoon hiernaast:
 
 
 
 
 
Voor een indruk van het inwendige deel van het café  in de loop der tijden zie hieronder
 
 
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
 **