Toen en Nu
 
Wilhelminaoord, OLS schoolgebouw Linthorst Homanstraat 24
 
Foto 1 : bouw turnzaal, werd gebouwd als gymzaal voor de school. Nadat in 1987 de sportzaal in Vledder gereed kwam (de Spronk, officiŽle opening op 30-06-1987) kregen de kinderen daar hun gymnastieklessen. Het nu vrijgekomen gebouw werd in gebruik genomen door Cadť (drukkerij) en is vanaf 2017 in bezit van Gerjanne en Wim Steenbergen die er na een verbouwing hun kostuumverhuur bedrijf , "Swellesturt" genaamd, willen onderbrengen. (deze is per 01-02-2018 geopend.)

Foto 2: De voormalige turnzaal in huidige toestand.

Foto 3:  gebouwd als kleuterschool. Nadat de kleuterschool werd samengevoegd met de OLS werd het gebouw gekocht door Jan Tadema die er een fysiotherapie praktijk en fitnesscentrum  in vestigde. Nog weer later overgenomen door Geeske Kreulen uit Wilhelminaoord, deze sloot in december 2018 de sportschool.

Foto 4 en verder, de rond 1972 gereedgekomen lagere school. Gelijktijdig met de ingebruikname werd de school aan de Koningin Wilhelminalaan in Wilhelminaoord gesloten evenals de school in Nijensleek. De kinderen van beiden scholen werden in het nieuwe gebouw ondergebracht.
 
 
 
 
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
 **