Toen en Nu
 
Wilhelminaoord, openbare lagere school aan de Koningin Wilhelminalaan.
 
In 1953 werd een nieuwe school gebouwd ter vervanging van het rond 1872/1873 gebouwde schoolpand. Van deze oude school hebben we geen foto's en ons is niet bekend of die bestaan, vermoedelijk wel en mogelijk zijn er ook andere afbeeldingen in de vorm van tekeningen o.i.d.. We weten dat Z.K.H. Koning Willem III op 10-05-1873 tijdens een werkbezoek aan Frederiksoord de kort ervoor geopende school bezocht en bezichtigde.
De bovenste foto is namelijk de oudst in ons bezit zijnde opname maar de school is daarop bijna niet te herkennen.
De in 1953 gebouwde en inmiddels ook al weer geheel verdwenen school bevond zich aan de Koningin Wilhelminalaan, tegen de fries-drentse grens aan. De op de tweede rij staande foto's zijn van dec .1953 en tonen delen van deze in in de loop van 1953 gebouwde school vrij kort voor de oplevering.
De centraal eronder geplaatste foto toont de -houten- gymzaal welke voordien bij de, in 1932, gesloten Rijkschool III in Boschoord stond, klik hier voor een item over deze school .
Het kranten artikel doet verslag van de opening, in 1953, door de toenmalige burgemeester van Vledder.
Van de daaropvolgende weergave van de ansichtkaart is geen jaartal bekend maar ligt tussen 1953 en 1963. Rond maart 1990 werd werd begonnen met de ombouw tot dependance van Hoeve Boschoord waarvan de ernaast geplaatste foto een beeld geeft, de eronder geplaatste foto is van de reŁnie van de school in 1996.
Nu (2013) bevindt zich op het terrein nog steeds een afdeling van Trajectum (huidige naam) waar de nadruk ligt op resocialisatie van de cliŽnten.
Voor info over Trajectum klik hier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
**