Toen en Nu
 
Wilhelminaoord, RK Kerk.
 
Nadat gedurende enige jaren gebruik werd gemaakt van de school voor het houden van kerkdiensten werd in 1844 begonnen met de bouw van een nieuwe kerk, welke op de bovenste twee foto's staat afgebeeld. In 1845 opgeleverd heeft de kerk dienst gedaan tot april 1965, een week later werd de nieuwe kerk in gebruik genomen.
T.a.v. van de naamgeving Frederiksoord /Wilhelminaoord is ons nog niets definitiefs bekend.
Op een kaart uit 1868 heette het tot de grens van Friesland Frederiksoord en over de grens stond Wilhelminaoord aangegeven. In 1893 en 1904 heette het gebied rond de Rustoorden I en II nog Frederiksoord, tenminste de krantenberichten over de bouw hiervan spreken van de bouw van deze rustoorden over Frederiksoord.
Bij de benoeming van de pastoor der RK kerk, welke in de krant werd vermeld in 1914, heette het dat de kerk te Frederiksoord stond, de brand welke de winkel van de familie Verhagen in de as legde, in 1936, sprak van Wilhelmina’s-oord. Dus ergens tussen 1914 en 1936 is de naam Wilhelminaoord. aan het gebied gegeven. Maar wanneer precies weten we nog niet.
Voor meer inlichtingen over de kerk: zie artikel in Kerspelstokkies nr 8 van april 2006 of klik op icoon hierna:
In de oude kerk was een eerste steen gemetseld, ook bij de nieuwbouw is dit gebeurd, beide stenen zijn binnen in het gebouw aangebracht: klik op icoon hierna:
Voor een overzicht van aan de kerk verbonden geweest zijnde priesters klik U op icoon hierna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor een grote weergave van de foto's: klik op de betreffende foto.
 
Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm
**