VOORAANKONDIGING
Dag van de Drentse Familiegeschiedenis
Misdaad en straf op 26 januari 2019 in het Drents Archief

 

Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verborgen verleden van zijn of haar eigen familie. Het Drents Archief organiseert daarom op zaterdag 26 januari alweer voor de vijfde keer de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis.

Thema dit jaar is ‘Misdaad en Straf’, een onderwerp dat niet zonder reden is gekozen. Het afgelopen jaar is namelijk een index gemaakt op de vonnissen uit de periode 1838-1888 van de arrondissementsrechtbank te Assen. Tijdens de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis wordt deze index – die met name betrekking heeft op kleine vergrijpen en straffen – online gepubliceerd.

WORKSHOPS, LEZINGEN, INFORMATIE EN MUZIEK

Bezoekers aan de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis kunnen op 26 januari hulp krijgen bij het zoeken naar hun eigen roots en inspiratie opdoen voor hun zoektocht. Ervaren onderzoekers en archiefmedewerkers geven tips voor het in kaart brengen van de eigen familiegeschiedenis, het CBG is aanwezig met informatie over het Algemeen Politieblad, er worden diverse interessante workshops en boeiende lezingen gegeven. Het publiek kan luisteren naar moordliederen en proeven van heerlijke gerechten die te maken hebben met misdaad en straf. Tussen 11.00 en 16.30 uur staat het archief bol van de activiteiten. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Voor een uitgebreid programma klik op onderstaande link

http://www.drentsarchief.nl/familie

Dag van de Drentse Familiegeschiedenis
Zaterdag 26 januari 2019, 11.00 – 17.00 uur
Drents Archief, Brink 4 (entree Museumlaantje)
9401 HS Assen
www.drentsarchief.nl/familie

 

 

 

Door het sluiten van de pagina keert U terug naar voorafgaande pagina.