Aktiviteit vereniging
 
't Fledder Kerspel op Zomerfair, Vledder 03 juni 2012
 
Zoals gebruikelijk is ook onze vereniging present op de twee jaarlijkse Zomerfair. Vaak niet om nieuwe leden te winnen, maar meer om contact te onderhouden met onze leden.

De vorige keren dat we op de fair stonden hadden we altijd mooi weer. Dit jaar dus niet. ’s Morgens volop regen, ’s middags gelukkig grotendeels droog. Dat er ’s morgens weinig mensen kwamen, heeft hier zeker mee te maken gehad.

Dit jaar hadden we de albums met foto’s van de diverse lagere scholen meegenomen. Hier werd volop in gebladerd en geconstateerd dat “we toch wel wat veranderd waren in de loop der jaren”. Wat we nu ook mee hadden waren fotoalbums (1975 – 1989) die we net gekregen hadden van de Stichting Welzijn Meppel Westerveld.Een doos vol spullen van het voormalig sociaal cultureel werk te Vledder. De foto’s hadden we zelf nog eens niet bekeken. Diverse mensen zagen zichzelf terug tijdens een zomer spelweek, tafeltenniscompetitie in de Lange Wanden en nog meer op de jeugd gerichte activiteiten. Een moeder, die destijds 14 jaar was, met een nu 14 jarige dochter die nu wel sprekend leek op de moeder van toen. Toch leuk om te zien!

Het laten zien van foto’s levert altijd leuke gesprekken op. Vandaar dat wij ook present zullen zijn op de Sneupersdag in De Menning. Deze dag wordt samen georganiseerd met de Stichting Dorpsarchief Noordwolde (Dan). Deze middag, met veel foto’s, zal worden gehouden op 23 september tussen 13.00 en 17.00 uur. Uiteraard is hier iedereen welkom! De mogelijkheid bestaat dan ook om, tegen een kleine vergoeding, afschriften te krijgen van de foto’s. Uiteraard hopen wij dan ook dat we bij veel foto’s nog namen kunnen plaatsen.

Terug naar de zomerfair. Leverde de vorige keer deelname aan de zomerfair maar twee nieuwe leden op, nu waren het er acht! Deze kunnen geheel op het conto worden geschreven van onze vrouwelijke bestuursleden Mientje en Grietje. Zou het gewenste ledental van 400 dan toch nog binnenkort in zicht komen?

Al met al een geslaagde deelname aan de zomerfair 2012. Tot die in 2014!

De secretaris Roelof van der Veen
 
 
 

Klik op foto voor grote weergave

 

Door het sluiten van de pagina keert U terug naar het oorspronkelijke scherm

Versie: *