Nieuwspagina (laatste wijziging: 06-07-2019) Data activiteiten 2019
13 augustus 2019 Vledder markt
Bijzonderheden: zie bij 26 april hieronder
28 september 2019 Voorlopige datum "Open dag" in het nieuwe onderkomen.
Bijzonderheden: volgen
17 november 2019 Bijeenkomst Dikke Verhalen in de Tippe
Bijzonderheden: volgen
 
Openstelling kantoor
Vanaf heden is ons kantoor in het Huis van Weldadigheid gesloten, tot 11 juli. Vanaf die datum ze we weer beschikbaar, voor openingstijden en adres klik op info vereniging in linkerkolom.
 
06 juli Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
In 1984 bracht het gemeentebestuur van Vledder een bezoek aan Steenwijk. Te samen met andere buurgemeenten van Steenwijk was het een treffen in het kader van kennismaken, verbetering samenwerking etc. etc. En er werd een mooi plaatje gemaakt op de markt in Steenwijk waarop alle deelnemers stonden afgebeeld.
 
 
03 juli Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Nummer drie in de serie opnamen van Lesturgeon.
 
 
01 juli Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Een foto uit Boschoord waarop een tweetal personen zich aan het voorbereiden is op de jacht, 1968. Klik op de foto voor een grotere weergave.
 
 
 
30 juni Bijplaatsing in rubriek Kinderfoto's
Een tweetal, door ons aaneen gekoppelde,  foto's van W. van Olphen op de boerderij van Riekele Heida, 1955
 
 
 
26 juni Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Van de toneelvereniging Lesturgeon uit Vledder hebben we een serie opnamen waarvan we er nu nummer twee plaatsen. De rest volgt de komende weken.
 
 
22 juni Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Nieuw geplaatst is een onderwerp in Frederiksoord: Burgemeester Wijnoldylaan nr 3, de woning waar in het verleden de molenaars van de familie Spikman in woonden.
 
 
19 juni Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Van de toneelvereniging Lesturgeon uit Vledder hebben we een serie opnamen waarvan we er nu alvast één plaatsen. De rest volgt de komende weken.
 
 
18 juni Bijplaatsing in subrubriek Koninklijke bezoeken
Op 13 en 14, juli 1939 bracht Z.K.H. Prins Bernard een tweedaags bezoek aan Drenthe. De eerste dag was een deel van de dag bestemd voor een bezoek aan de Maatschappij van Weldadigheid . Hij bezocht de G.A. van Swieten tuinbouwschool en maakte een rondrit in de omgeving.
 
 
16 juni Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Aan de Koningin Wilhelminalaan nr 83 te Frederiksoord staat een woonhuis dat in het verleden dienst deed als wijkgebouw en woning van de wijkverpleegster, we hebben er een wat oudere foto van gekregen die we nu geplaatst hebben.
 
 
26 april Tip.
Het ligt in de bedoeling om op de Vleddermarkt, altijd een gezellig gebeuren, weer een kraam te bemannen en zo de schijnwerpers weer eens op de vereniging  te richten. Er zal weer materiaal zijn om te bekijken,  mogelijk dat er ook diverse dingen gekocht kunnen worden, U kunt er met vragen terecht en......... U kunt er ter plaatse een lidmaatschap afsluiten. Want leden maken de activiteiten, zoals deze website, mogelijk door hun inbreng op allerlei gebied en in elke vorm. De markt begint op 13-08-2019 om 14.00 uur en eindigt om 20.00 uur op het Lesturgeon plein, bij de Tippe. Wij hopen op veel aanloop.
 
Bestuursleden en "speurneuzen" gezocht.
Na de algemene ledenvergadering van 25 april 2018 bestaat het bestuur nu uit vier leden en dat is eigenlijk te weinig. Ideaal zou vijf of zes leden zijn. Wij zoeken dus nog nieuwe bestuursleden. Wij vragen U na te denken of een bestuursfunctie iets voor U is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
Onze de titel "Speurneuzen gezocht" startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar foto's. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar veel voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variëren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl
***