Nieuwspagina (laatste wijziging: 21-02-2019) Data activiteiten 2019
10 maart 2019 Bijeenkomst Dikke Verhalen in de Tippe
Bijzonderheden: zie hieronder bij 10 januari 2019
 
 
21 februari Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Van de familie Wiegman uit Vledder is een plaatje uit ongeveer 1959 bijgeplaatst.
 
 
19 februari Bijplaatsing van vraag 74 in rubriek Zoekvragen
Er wordt door een bezoeker van de site info gezocht over nakomelingen van -deels- uit Vledder afkomstige personen, klik hier
 
16 februari Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
De volledige bezetting van het stuk Pinkie, opgevoerd door de toneelvereniging Lesturgeon, ging op de foto. Het jaartal weten we niet, we missen een enkele naam en van een paar anderen zijn we niet helemaal zeker, maar U misschien wel
 
 
16 februari Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Een niet zo'n heel druk bereden weg tussen Made weg en Huenderweg te Doldersum: de Neijejoarsweg, over de schrijfwijze van de naam bestaat nogal wat misverstand, zie ook het item
 
 
10 februari Bijplaatsing in rubriek Diversen
Bijgeplaatst zijn een aantal opnamen van een in 1923 te Frederiksoord gehouden optocht, aanleiding is ons niet bekend. Weinig tot geen namen bekend. Klik op foto naar keuze
 
          
 
10 februari Bijplaatsing in rubriek Diversen
Het nu wat druilerige weer bracht ons er toe naar iets zonnigers uit te kijken en ons oog viel op het corso uit 1971. 47 jaar terug alweer. Klik op de foto hieronder voor een vrij uitgebreid overzicht van wat men toen op de weg bracht.
 
 
06 februari Bijplaatsing in rubriek Zoekvragen
Een onbekende schoolfoto met daarop voor ons onbekende onderwijzers en kinderen. Daardoor hebben we geen aanknopingspunten om uit te vinden waar, en mogelijk wanneer, gemaakt. Mogelijk weet U iets en kunt U ons helpen.
 
 
06 februari Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Bij Nijensleek hebben we een onderwerp bijgezet: Hoofdweg 3, klik op foto.
 
 
06 februari Bijplaatsing in rubriek Diversen
In de rubriek Diversen hebben we in de subrubriek Schilderijen een onderwerp bijgeplaatst: Nijensleek, Hoofdweg, ter hoogte van nr 3. Klik op foto hieronder.
 
 
04 februari Bijplaatsing in rubriek Zoekvragen
We zijn in het bezit van vrij veel foto's uit verschillende jaren welke alle betrekking hebben op de padvinderij in Frederiksoord/Vledder. Maar omdat we van een hele grote groep van deze foto's niets weten hebben we ze bijeen gezet in een zoekvraag en hopen zo aan namen, jaartallen en plaatsnamen te komen. De zoekvraag omvat  ruim 70 foto's. Klik op de foto.
 
 
02 februari Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Bijgeplaatst is een onderwerp uit Wilhelminaoord van een laan waar de meesten van ons zonder er erg in te hebben langs rijden: Oranjelaan. Klik op de foto hieronder.
 
 
31 januari Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Het is alweer 32 jaar geleden dat de sporthal, de Spronk, aan de Middenweg in Vledder werd geopend. De officiële opening werd verricht door Ria Stalman, olympisch kampioene discus werpen, er waren veel gasten en een groep kinderen die veel luchtballonnen oplieten ter opluistering van het geheel. Klik op foto naar keuze
 
        
 
29 januari Bijplaatsing in rubriek Zoekvragen
Zoekvraag 70, een voor ons onbekende schoolklas, Bij geen enkel gezicht hebben we een klik, misschien bij U wel en helpt U ons verder.
 
 
27 januari Bijplaatsing in rubriek Voorwerpen
Bij oude voorwerpen denken we meestal direct aan wat kleinere gebruiksvoorwerpen en gereedschappen, de strijkijzers, sigarenplankjes, smeedtangen,  enzovoort. Maar wij vinden dat ook de grotere apparaten er bij horen zoals een brandweervoertuig. Men was er 45 jaar geleden bij de brandweer van Vledder erg trots op.  Klik op foto.
 
 
24 januari Bijplaatsing in rubriek Schoolfoto's
Bij het afscheid van meester Kamphuis van de lagere school te Vledder in 1961 zijn nogal wat foto's gemaakt. mede doordat er in meerdere klassen een activiteit was. Er stond er al een op de site en nu hebben we er weer een paar bijgeplaatst waar erg weinig van bekend is. Zo zouden we graag weten welke klassen het betreft en of er namen van de leerlingen bekend zijn, klik op de foto naar keuze
 
         
 
10 januari Bijeenkomst Dikke Verhalen
Op zondag 10 maart wordt er om 11.00 uur, in “De Tippe” weer een bijeenkomst van de Dikke Verhalen georganiseerd. Na de vorige bijeenkomst van 18 november, met als onderwerp “De Solweg”, bleek dat er veel verhalen nog niet aan de orde zijn gekomen. Daarom is er besloten om aan dit onderwerp op 10 maart een vervolg gegeven, maar dan met de titel “De Vledder Esch met zijn bewoners en werkzaamheden. De stamtafelgasten op deze ochtend zijn Lientje Kiewiet en Jan Bovenkamp (zoon van Lijp en Griet Bovenkamp). Het beloofd weer een mooie bijeenkomst te worden met mooie verhalen en anekdotes
 
Bestuursleden en "speurneuzen" gezocht.
Na de algemene ledenvergadering van 25 april 2018 bestaat het bestuur nu uit vier leden en dat is eigenlijk te weinig. Ideaal zou vijf of zes leden zijn. Wij zoeken dus nog nieuwe bestuursleden. Wij vragen U na te denken of een bestuursfunctie iets voor U is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
Onze de titel "Speurneuzen gezocht" startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
12 december Plaatsing artikelen KerspelStokkies
De in KerspelStokkies nr 45 geplaatste artikelen zijn op de site gezet, klik op overzicht in de linker kolom. Ook de in deze uitgave geplaatste middenfoto is op de site gezet, klik op de foto hieronder.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van inmiddels verdwenen gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar foto's. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar veel voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variëren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl

*