Nieuwspagina (laatste wijziging: 16-05-2018) Data activiteiten 2018
25 april 2018, Algemene leden vergadering
Zie bij 11-04-2018
18 november 2018, Dikke Verhalen
Onderwerp: zie bij 12 maart 2018 hieronder.
 
Bestuursleden gezocht.
Kort voorafgaande de algemene ledenvergadering van 25 april 2018 is G. Odding afgetreden als bestuurslid (algemeen). Ons bestuur bestaat nu uit vier leden en dat is eigenlijk te weinig. Ideaal zou vijf of zes leden zijn. Wij zoeken dus nog nieuwe bestuursleden. Wij vragen u na te denken of een bestuursfunctie iets voor u is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
 
16 mei 2018 Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Bijgeplaatst uit Wilhelminaoord de familie Kuik, opname uit, geschat, 1926
 
 
16 mei 2018 Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Frederiksoord/ Wilhelminaoord: de Hooiweg, geen doorgaande weg, onverhard en daardoor erg rustig v.w.b. verkeer. Toch staan ook hier woningen waarvan we van een paar plaatjes hebben. Onderstaand plaatje is van een woning aan het Wilhelminaoord deel van de weg. Klik hieronder op foto.
 
 
15 mei 2018 Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Bijgeplaatst een aardig plaatje uit ongeveer 1908, de familie Eleveld, althans zeker een lid daarvan. Klik op plaatje
 
 
12 mei 2018 Bijplaatsing in rubriek Documenten
Bijgeplaatst een -deel- van de tekst van de oprichtingsakte van de  Co÷p. K.I. vereniging Steenwijk e.o.. dat e.o. dient men vrij ruim te zien, Vledder en Wapse hoorden er ook toe getuige de uit die dorpen afkomstige oprichters. Vandaar de plaatsing op de site.
 
 
10 mei 2018 Bijplaatsing in rubriek Voorwerpen
Bijgeplaatst zijn een paar afbeeldingen van medailles welke door de Co÷peratieve stoomzuivelfabriek Deli zijn behaald voor hun producten op de landbouw tentoonstellingen te Oosterhout (1904) en Den Haag (1907)
 
 
06 mei 2018 Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto
Nog een groepsfoto, deze komt uit Vledder of Giethoorn, het is maar hoe je het bekijkt. Het laat een groep jongeren zien, uit Vledder, die een dagreisje maakte, naar Giethoorn, en daar hoort natuurlijk punteren bij waar dan ook weer een foto van gemaakt moet worden en het bewijs daarvan staat op de site. Klik op de foto.
 
 
02 mei 2018 Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto
Uit Frederiksoord hebben een foto van een groep mensen bezig met het instappen in de lijnbus, ▒ 1960. Geen namen maar het geeft zo'n een aardig beeld hoe men, op zijn paasbest uitgedost de reis aanving naar een vakantie adres of juist terug naar huis, dat we hem alleen daarom al geplaatst hebben. Klik op het plaatje
 
 
30 april 2018 Bijplaatsing in rubriek Zoekvragen
Houding, gezicht en uitstraling doen ons vermoeden dat de passagier G. van Leusen, directeur van de Maatschappij van Weldadigheid periode 1905-1941, is. Samen met een ons vooralsnog onbekende koetsier. Mogelijk in het hem ter beschikking gestelde dienstvoertuig, equivalent aan de huidige auto met chauffeur. Maar misschien is het wel te veel gedroomd en gaat U ons uit die droom helpen, wilt u het beter zien klik dan op het plaatje hieronder
 
 
28 april 2018 Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Bijgeplaatst hebben we een opname vanuit de lucht van de Moerhoven in Nijensleek waarop de precieze plaats van de beiden inmiddels volledig verdwenen hoeven te zien zijn. Klik op fotootje hieronder
 
 
28 april 2018 Bijplaatsing in rubriek Zoekvragen
We vragen Uw aandacht voor een paar foto's die we al veel langer in bezit hebben en die we ook al wel eerder op andere plaatsen hebben zien langs komen. Maar..... wij hebben geen titels/namen/plaatsen/jaartallen. Wellicht dat U ons hiermee kunt helpen, klik op de foto naar keuze.
 
  
 
27 april 2018 Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto
Nijensleek, kookcursus, cafÚ Aukes, 1935, dan moet daar een foto van gemaakt worden met de deelneemsters er op. En laat deze nu bewaard zijn gebleven, klik hieronder op het plaatje en misschien weet U nog een naam zodat we deze erbij kunnen plaatsen.
 
 
14 april 2018 Plaatsing artikelen uit KerspelStokkies nr 43
Uitgave nr 44 van KerspelStokkies is uitgebracht, en verspreid, en dus plaatsen we de artikelen uit nr. 43 op de site, deze zijn te bereiken via de index op de artikelen in KerpelStokkies, zie linker kolom. Of via de knop "laatste wijzigingen" bovenaan respectievelijk het icoon hieronder. Hetzelfde -aanklikbare- icoon waarop zij op deze lijst, in een blok, zijn aangegeven.
 
 
12 maart 2018 Onderwerp Dikke Verhalen.
Het jubileum gebeuren is voorbij en nu dus weer een gebruikelijke uitgave van Dikke Verhalen maar laat U zich daardoor vooral niet afhouden van een bezoek en komt vooral weer met velen. Het onderwerp is deze eer de Solweg, vanaf de Brink tot zo ver als we komen. Want het bestuur is altijd zo enthousiast als een groep mensen bij een buffetmaaltijd: men schept gauw meer op als men op kan. M.a.w. men heeft vaak meer te behandelen stof dan de tijd toestaat. Deel onderwerpen zijn mogelijk de molen van Eleveld, en de Vledderhof. Deze hoeve, nu landgoed, is door zijn ligging voor velen terra incognita en dus een uitgelezen mogelijkheid om daar iets over te vernemen. Aanvang zoals gebruikelijk om 11.00 uur, plaats: de Tippe in Vledder
 
"Speurneuzen" gezocht.
Onze deze intrigerende titel startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van inmiddels verdwenen gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar foto's. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar veel voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variŰren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl

*