Nieuwspagina (laatste wijziging: 20-02-2018) Data activiteiten 2018
11 Maart 2018, Dikke Verhalen
Onderwerp: zie bij 25-11-2017 hieronder.
 
 
Opening kantoor op 19-02-2018
Ons kantoor in de Tippe zal op 19-02-2018 gesloten blijven, we zijn er weer op 26 februari 2018
 
20 februari 2018 Bijplaatsing in rubriek Toen en nu
Bij Frederiksoord hebben we een onderwerp geplaatst dat alleen maar kolonie woningen  blaat zien. Woningen op foto's en tekeningen, jaartallen tussen 1863 en 2009. Ze hebben allen gemeen dat we niet weten waar ze gestaan hebben, of nog staan. Eigenlijk dus een grote zoekvraag waarvan we hopen dat hij reacties uitlokt. Reacties die ons in staat stellen een foto te plaatsen.
 
 
17 februari 2018 Bijplaatsing in rubriek Diversen
Bij de subrubriek Corso hebben een serie opnamen geplaatst uit 1967. Ruim vijftig jaar geleden dus, klik op foto hieronder
 
 
10 februari 2018 Bijplaatsing in rubriek Toen en nu
Na,a,v, een paar foto's uit 1975, aangevuld met een opname uit de jaren '40 van de Vledderlanden hebben we een item gemaakt over deze weg. Klik op foto hieronder.
 
 
03 februari 2018 Bijplaatsing in rubriek Toen en nu
Van de lagere school in Wilhelminaoord kunnen eigenlijk geen echt oude foto's bestaan, hij is immers pas ongeveer vijf en veertig jaar geleden gebouwd. De oudste foto's die we hebben zijn een twintigtal jaren oud en deze hebben we geplaatst.
 
 
01 februari 2018 Bijplaatsing in rubriek Sportfoto's
Bijgeplaatst is een opname van het bevrijdingsfeest  zoals het door Old Forward in 1946 werd gevierd, uiteraard op het voetbal veld, toen in het Sterrebos te Frederiksoord.
 
 
28 januari 2018 Bijplaatsing in rubriek Documenten
Een formulier waarop aangegeven zijn de resultaten van de metingen van het in bezit zijnde grondgebied, dit als basis voor de berekening van de grond belasting welke door de gemeente geheven werd, jaartal 1903
 
 
Bestuursleden gezocht.
Tijdens de algemene ledenvergadering van 9 mei 2107 is Roelof van der Veen afgetreden als bestuurslid (secretaris). Wij zijn op zoek gegaan naar een opvolger/ster van Roelof en hebben die gevonden in de persoon van Gerda Blomsma. Zij zal als bestuurslid (secretaris) worden voorgedragen tijdens de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar van 2018 en maakt tot die tijd als aspirant-bestuurslid deel uit van het bestuur. Ons bestuur bestaat dan uit vijf leden en dat is eigenlijk te weinig. Wij zoeken dus nog nieuwe bestuursleden. Wij vragen u na te denken of een bestuursfunctie iets voor u is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
 
20 januari 2018 Bijplaatsingen in rubriek Voorwerpen
Bijgeplaatst een paar voorbeelden van in het verleden bij landbouw tentoonstellingen en de daaraan gekoppelde veekeuringen uitgereikte medailles de jaren 1935 en 1952. Klik op het plaatje hieronder
 
 
13 januari 2018 Bijplaatsingen in rubriek Groepsfoto's
Vledder, ongeveer 1940, een groep jongelui op zijn of haar zondags uitgedost, Feestje? mogelijk dat U het weet en ons kan informeren. Alle namen bekend.
 
 
18 december 2017 Aanbod voor leden
In maart 2018 verschijnen twee kloeke standaardwerken over de Geschiedenis van Drenthe:
    - Geschiedenis van Drenthe, Een nieuw perspectief door dr. M.A.W. Gerding
    - Geschiedenis van Drenthe, Een archeologisch perspectief door dr. W.A.B. van der Sanden

De set Geschiedenis van Drenthe is tot 15 januari 2018 voor de actieprijs van Ä 59,50 te bestellen via webwinkel.vangorcum.nl.

Vanaf 15 januari 2018 kunnen leden van een van de Drentse historische verenigingen de set Geschiedenis van Drenthe rechtstreeks voor Ä 65,- bestellen via klantenservice@vangorcum.nl of 0592-379556.
Hiermee ontvangen leden een korting van Ä 14,- op de normale prijs van Ä 79,-. 
Geeft u daarbij uw Naam, Adres, Woonplaats (NAW) gegevens door en de vereniging waarvan u lid bent.
 
15 december 2017 Plaatsing artikelen uit KerspelStokkies nr 42
Uitgave nr 43 van KerspelStokkies is uitgebracht, en verspreid, en dus plaatsen we de artikelen uit nr. 42 op de site, deze zijn te bereiken via de index op de artikelen in KerpelStokkies, zie linker kolom.  De in de uitgave geplaatste middenfoto staat ook op de site. Klik op foto. 
 
 
25 november 2017 Onderwerp Dikke Verhalen.
Het onderwerp is ditmaal het fenomeen, want zo mag je dit toch wel noemen, Dikke Verhalen zelf. Want de bijeenkomsten worden dan twintig jaar gehouden, aanleiding om eens terug te kijken. Dit dan met een gevarieerd programma dat sterk afwijkt van de gebruikelijke gang van zaken tijdens zo'n bijeenkomst. Wat er gaat gebeuren willen we niet verklappen maar wat zeker wel aanwezig zullen zijn zijn die ingrediŽnten die de afgelopen jaren de bijeenkomsten kenmerkten: gezellige sfeer, een hoog reŁnie gehalte, humorvolle interactie met de bezoekers in de zaal en, niet onbelangrijk,  goede koffie. De opkomst bij de bijeenkomst op 19-11-2017 was overweldigend, een record opkomst in de 25 jarige geschiedenis, en stilletjes hopen we ook op 11 maart 2018 weer op zo'n grote opkomst..
 
"Speurneuzen" gezocht.
Onze deze intrigerende titel startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van inmiddels verdwenen gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar opnamen. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar diverse voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variŽren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl

*