Nieuwspagina (laatste wijziging: 11-11-2019) Data activiteiten 2019
17 november 2019 Bijeenkomst Dikke Verhalen in de Tippe
Bijzonderheden:
zie bij 25 oktober 2019 hieronder
 
11 november Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Vledder, de Hoek 39, bijgeplaatst
 
 
09 november Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Een opnamen van de toneelbvereniging Lesturgeon uit Vledder, jaartal onbekend
 
 
06 november Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Nog een opname uit Frederiksoord uit een serie van meerdere uit die jaren, toneel vereniging Erica 1959-1961
 
 
05 november Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Weer een uit Boschoord, Schoollaan nr 1 hebben we nu bijgeplaatst.
 
 
31 oktober Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Boschoord, Jongkindt Conincklaan 8 bijgeplaatst
 
 
25 oktober Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Wilhelminaoord, Oranjelaan nr 4, bijgeplaatst
 
 
25 oktober Dikke verhalen 17-11-2019

Op zondag 17 november is weer een bijeenkomst van “Dikke Verhalen” in Vledder. Dit keer is het onderwerp “Bekende figuren uit het verleden”.

Stamtafelgast is deze ochtend Bert Schipper. Als je nieuwsgierig bent naar de bekende figuren uit het verleden, kom dan 17 november om 11.00 uur naar “De Tippe” in Vledder.

 
23 oktober Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Nijensleek, Hoofdweg 66-68, bijgeplaatst en, met daar aan gekoppeld, een familiefoto van de familie A.C. Oostindie, ± 1931
 
 
19 oktober Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Opname uit Frederiksoord, toneel vereniging Erica 1959-1961, dd 28-10-2019 tweede foto bijgeplaatst
 
 
02 oktober Tip
Wilt U ons bezoeken, graag zelfs en we kijken er naar uit, houdt U dan rekening met de gewijzigde openingstijden in de maanden oktober tot en met maart. Klik voor de juiste tijden op Info vereniging in de linker kolom.
 
09 september Plaatsing artikelen uit KerspelStokkies 47
De Artikelen uit KerspelStokkies nr 47 zijn op de site geplaatst. Klik via KerspelStokkies in de linker kolom.
 
Er was in deze uitgave geen middenfoto geplaatst met veel namen maar het is meer een zoekvraag, klik op de foto en misschien kunt U nog wat aanvullen.
 
 
Bestuursleden en "speurneuzen" gezocht.
 Wij zoeken immer nieuwe bestuursleden. Hetzij voor het bestuur van de vereniging, hetzij voor een van de commissies bijvoorbeeld de kalender commissie. Wij vragen U daarom eens na te denken of een bestuursfunctie iets voor U is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
Onze de titel "Speurneuzen gezocht" startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar foto's. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar veel voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variëren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl
***