Nieuwspagina (laatste wijziging: 09-12-2018) Data activiteiten 2018
Nog geen data bekend
 
Bestuursleden gezocht.
Na de algemene ledenvergadering van 25 april 2018 bestaat het bestuur nu uit vier leden en dat is eigenlijk te weinig. Ideaal zou vijf of zes leden zijn. Wij zoeken dus nog nieuwe bestuursleden. Wij vragen U na te denken of een bestuursfunctie iets voor U is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
 
08 december Bijplaatsing in rubriek Dorpsfeesten en optochten
Nu een serie van vier opnamen uit Boschoord, 1965, klik op de foto naar keuze Aanvulling dd 09-12-2018: de twee rechtse opnamen veranderd in Vledderveen
 
        
 
05 december Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Als men onderstaand plaatje onder ogen krijgt zal zelfs de meest met Vledder en omgeving bekende mens moeten erkennen dat hij/zij dat men dit niet direct kan plaatsen: Pastorieweg in Vledder, misschien dat een wat grotere weergave ook U kan overtuigen, llik op foto hieronder
 
 
01 december Bijplaatsing in rubriek Dorpsfeesten en optochten
Bij Vledder een drietal opnamen uit 1982 bijgeplaatst, klik op de foto naar keuze.
 
     
 
29 november Bijplaatsing in rubriek Dorpsfeesten en optochten
Hoewel de gelaatsuitdrukking het niet doet vermoeden moet het bezoek aan het dorpsfeest te Boschoord in 1955 toch ook voor het kleine meisje een mooie belevenis geweest zijn.
 
 
25 november Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Bijgeplaatst een onderwerp uit Vledder, een opname van de rond 1969/1970 verdwenen boerderij aan de Wapserweg nr 5 te Vledder, laatstelijk bewoond door de familie Blomsma.
 
 
24 november Bijplaatsing in rubriek Schoolvervoer
Bij de rubriek Diversen is in de subrubriek Schoolvervoer een foto bijgeplaatst uit ± 1935, een mooie opname uit die tijd.
 
 
19 november Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Nog een opname uit Vledder, nu van de familie Wiegman uit waarschijnlijk 1905.
 
 
18 november Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Bijgeplaatst een opname van de familie Nijsingh uit Vledder, toentertijd woonachtig op wat nu de Vledderhof heet, een opname uit waarschijnlijk 1938-1939
 
 
17 november Bijplaatsing in rubriek Sportfoto's
In het seizoen 1957-1958 promoveerde Old Forward naar de eerste klasse D.V.B. en gezien het feit dat de burgemeester mee op de foto ging moet het wel haast een opname zijn van het kampioenselftal.
 
 
15 november Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Boschoord, in, geschat, 1950, Opa, dochter en kleindochter van Weert in het hooi. Een idyllisch plaatje da tegenwoordig bijna niet meer te maken is gelet op de manieren waarop nu het hooi wordt binnen gehaald.
 
 
10 november Bijplaatsing in rubriek Schoolfoto's
De onderwijzers van de OLS te Vledder uit ± 1985 die iets te vieren hadden of alleen maar even genoten van het mooie weer.
 
 
28 oktober Tip !!!
Bent U geïnteresseerd in Uw afkomst en bent U daarom bezig met genealogie? Heeft U in de rijen van Uw voorouders misschien iemand gevonden die het -mogelijk- niet zo nauw nam met hetgeen de wetgever voorschreef en U weet niet hoe U daar achter kunt komen?
Klik dan op het logo hieronder en zie wat het Drents Archief U op 26-01-2019 kan bieden, een Dag van de Drentse Familiegeschiedenis met deze keer als thema ‘Misdaad en Straf’. Maar ook als U geen vermoedens heeft van wetsoverschrijdend gedrag door een van Uw voorvaderen  aan te bevelen omdat het programma meer biedt dan dat.
 
 
"Speurneuzen" gezocht.
Onze deze intrigerende titel startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van inmiddels verdwenen gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar foto's. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar veel voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variëren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl

*