Nieuwspagina (laatste wijziging: 15-11-2018) Data activiteiten 2018
18 november 2018, Dikke Verhalen
Onderwerp: zie bij 12 maart 2018 hieronder.
 
Bestuursleden gezocht.
Na de algemene ledenvergadering van 25 april 2018 bestaat het bestuur nu uit vier leden en dat is eigenlijk te weinig. Ideaal zou vijf of zes leden zijn. Wij zoeken dus nog nieuwe bestuursleden. Wij vragen U na te denken of een bestuursfunctie iets voor U is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
 
15 november Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Boschoord, in, geschat, 1950, Opa, dochter en kleindochter van Weert in het hooi. Een idyllisch plaatje da tegenwoordig bijna niet meer te maken is gelet op de manieren waarop nu het hooi wordt binnen gehaald.
 
 
 
10 november Bijplaatsing in rubriek Schoolfoto's
De onderwijzers van de OLS te Vledder uit ± 1985 die iets te vieren hadden of alleen maar even genoten van het mooie weer.
 
 
07 november Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Boschoord, 1957, familie Bosch, op zijn zondags uitgedost op weg naar het dorpsfeest. klik op foto
 
 
03 november Bijplaatsing in rubriek Familiefoto's
Boschoord, 1957, fam Hoffman, op zijn zondags uitgedost op weg naar het dorpsfeest. klik op foto
 
 
03 november Bijplaatsing in rubrieken Personengalerij
6 oktober 2018 hield de vrijwillige brandweer een manifestatie n.a.v. het 100 jarig bestaan. Voorons aanleiding om eens te kijken wie er zoal deel hebben uitgemaakt van dit corps. Bedroevend weinig blijkt bij het opzetten van de subrubriek, wie waren de commandanten en wie was lid en wanneer ongeveer zijn de vragen die we graag zagen beantwoord. Klik hier om te zien wat we al hebben, voor terugkeer naar deze pagina klik op "nieuwspagina" links boven.
En hierop geattendeerd door de toezending van een aantal kranten artikelen door een bezoeker van de site hebben we ook een subrubriek samengesteld over de begrafenis vereniging Vledder e.o. We weten dat hij al in 1921 bestond maar ook hier slechts minimale gegevens bekend Mogelijk kunt U ons helpen. Klik hier om te zien wat we al hebben, voor terugkeer naar deze pagina klik op "nieuwspagina" links boven.
 
31 oktober Bijplaatsing in rubrieken Diversen
In de subgroep Optochten is een opname geplaatst van een dorpsfeest in Boschoord, jaartal en een tweetal namen onbekend.
 
 
28 oktober Tip !!!
Bent U geïnteresseerd in Uw afkomst en bent U daarom bezig met genealogie? Heeft U in de rijen van Uw voorouders misschien iemand gevonden die het -mogelijk- niet zo nauw nam met hetgeen de wetgever voorschreef en U weet niet hoe U daar achter kunt komen?
Klik dan op het logo hieronder en zie wat het Drents Archief U op 26-01-2019 kan bieden, een Dag van de Drentse Familiegeschiedenis met deze keer als thema ‘Misdaad en Straf’. Maar ook als U geen vermoedens heeft van wetsoverschrijdend gedrag door een van Uw voorvaderen  aan te bevelen omdat het programma meer biedt dan dat.
 
 
21 oktober Bijplaatsing in rubriek Documenten
Bijgeplaatst een schoolrapport van de lagere school te Vledderveen, 1926-1931. Bij het zien valt als eerste op dat de vorm van een schoolrapport heel ongewijzigd is gebleven. Eerst veel later kwamen de omschrijivingen als goed, voldoende etc. en de aanduidingen in de vorm van plusjes en minnetjes in zwang.
 
 

30 juni 2018 Melding over huisvesting ’t Fledder Kerspel

Klik op logo hieronder voor mededeling.

 
12 maart 2018 Onderwerp Dikke Verhalen.
Het jubileum gebeuren is voorbij en nu dus is op 18 november weer een gebruikelijke uitgave van Dikke Verhalen, maar laat U zich door dit gebruikelijke/normale vooral niet afhouden van een bezoek en komt weer met velen. Het onderwerp is deze keer “Een blik langs De Solweg” met o.a. het woonwagenkamp en De Vledderhof. De tafelgasten zijn Hilly de Wit en Freek Wiegman. Aanvang zoals gebruikelijk om 11.00 uur, plaats: de Tippe in Vledder
 
"Speurneuzen" gezocht.
Onze deze intrigerende titel startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van inmiddels verdwenen gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar foto's. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar veel voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variëren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl

*