Nieuwspagina (laatste wijziging: 19-03-2018) Data activiteiten 2018
18 november 2018, Dikke Verhalen
Onderwerp: zie bij 12 maart 2018 hieronder.
 
20 maart 2018 Bijplaatsing in rubriek Diversen, optochten
Bijgeplaatst zijn  een tweetal opnamen uit 1981 van de optocht tijdens het dorpfeest in Vledder, klik op de foto naar keuze hieronder. Er volgen er de komende dagen nog enkele uit dit jaar
 
 
 
18 maart 2018 Bijplaatsing in rubriek Toen en Nu
Vledder, de Hoek nrs 13-15-17, echt heel oude foto's hebben we van dit pand niet maar wel voldoende materiaal om te laten zien hoe het was en er nu uit ziet, Klik op het mooie winterse plaatje hieronder
 
 
13-14 maart 2018 Bijplaatsing in rubriek Diversen, optochten
Bijgeplaatst zijn opnamen uit 1980 van de optocht tijdens het dorpfeest in Vledder, klik op een van de foto's hieronder.
 
       
 
12 maart 2018 Onderwerp Dikke Verhalen.
Het jubileum gebeuren is voorbij en nu dus weer een gebruikelijke uitgave van Dikke Verhalen maar laat U zich daardoor vooral niet afhouden van een bezoek en komt vooral weer met velen. Het onderwerp is de Solweg, vanaf de Brink tot zo ver als we komen. Want het bestuur is altijd zo enthousiast als een groep mensen bij een buffetmaaltijd: men schept gauw meer op als men op kan. M.a.w. men heeft vaak meer te behandelen stof dan de tijd toestaat. Deel onderwerpen zijn mogelijk de molen van Eleveld, en de Vledderhof. Deze hoeve, nu landgoed, is door zijn ligging voor velen terra incognita en dus een uitgelezen mogelijkheid om daar iets over te vernemen. Aanvang zoals gebruikelijk om 11.00 uur, plaats: de Tippe in Vledder
 
10 maart 2018 Bijplaatsing in rubriek Groepsfoto's
Uit Vledder ging in 1939 een groep meisjes op een dagreisje onder leiding van de dominee naar Oranjewoud alwaar men bij hotel Tjaarda verpoosde. Dit is aan deze foto niet te zien maar omdat we al een tiental jaren geleden een andere foto van deze groep plaatsten konden we deze gegevens achterhalen. Klik op plaatje hieronder (De andere foto is via deze foto ook te bereiken)
 
 
Bestuursleden gezocht.
Tijdens de algemene ledenvergadering van 9 mei 2107 is Roelof van der Veen afgetreden als bestuurslid (secretaris). Wij zijn op zoek gegaan naar een opvolger/ster van Roelof en hebben die gevonden in de persoon van Gerda Blomsma. Zij zal als bestuurslid (secretaris) worden voorgedragen tijdens de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar van 2018 en maakt tot die tijd als aspirant-bestuurslid deel uit van het bestuur. Ons bestuur bestaat dan uit vijf leden en dat is eigenlijk te weinig. Wij zoeken dus nog nieuwe bestuursleden. Wij vragen u na te denken of een bestuursfunctie iets voor u is. Of voor iemand uit uw omgeving. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Gert Veld. Voor contactgegevens klik hier op Info vereniging of in de linker kolom.
 
08 maart 2018 Tip.
Vooraankondiging voor het door het Dorpsarchief Noordwolde (DAN) te organiseren bijeenkomst op 15 april welke in het teken staat van stamboom onderzoek. Diverse verenigingen zullen present zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Nadere gegevens zijn nog niet bekend maar zullen z.s.m. volgen. Maar noteer de datum alvast.
08 maart 2018 Tip.
U bent bezig met genealogisch onderzoek maar wilt daar doorgaan waar de gemiddelde onderzoeker afhaakt? Dan is onderstaande tip misschien precies iets voor U, een symposium over genetische genealogie op 7 april in Assen,onder auspiciŽn van de Drentse Historische Vereniging. Klik op plaatje hieronder voor alle gegevens.
 
 
03 maart 2018 Bijplaatsing in rubriek Toen en nu
Bijgeplaatst een opname uit Vledder, de inmiddels door een moderne villa vervangen boerderij aan de Vledderweg nr 15
 
 
24 februari 2018 Bijplaatsing in rubriek Sportfoto's
Een foto uit de oude doos, Old Forward 1940 een opname gemaakt bij de kampioenswedstrijd van de 1e klasse E,  NCVB, gespeeld in Zwolle. klik op foto hieronder
 
 
17 februari 2018 Bijplaatsing in rubriek Diversen
Bij de subrubriek Corso hebben een serie opnamen geplaatst uit 1967. Ruim vijftig jaar geleden dus, klik op foto hieronder
 
 
18 december 2017 Aanbod voor leden
In maart 2018 verschijnen twee kloeke standaardwerken over de Geschiedenis van Drenthe:
    - Geschiedenis van Drenthe, Een nieuw perspectief door dr. M.A.W. Gerding
    - Geschiedenis van Drenthe, Een archeologisch perspectief door dr. W.A.B. van der Sanden

De set Geschiedenis van Drenthe is tot 15 januari 2018 voor de actieprijs van Ä 59,50 te bestellen via webwinkel.vangorcum.nl.

Vanaf 15 januari 2018 kunnen leden van een van de Drentse historische verenigingen de set Geschiedenis van Drenthe rechtstreeks voor Ä 65,- bestellen via klantenservice@vangorcum.nl of 0592-379556.
Hiermee ontvangen leden een korting van Ä 14,- op de normale prijs van Ä 79,-. 
Geeft u daarbij uw Naam, Adres, Woonplaats (NAW) gegevens door en de vereniging waarvan u lid bent.
 
15 december 2017 Plaatsing artikelen uit KerspelStokkies nr 42
Uitgave nr 43 van KerspelStokkies is uitgebracht, en verspreid, en dus plaatsen we de artikelen uit nr. 42 op de site, deze zijn te bereiken via de index op de artikelen in KerpelStokkies, zie linker kolom.  De in de uitgave geplaatste middenfoto staat ook op de site. Klik op foto. 
 
 
"Speurneuzen" gezocht.
Onze deze intrigerende titel startte de vereniging een actie waarvan U alle bijzonderheden te weten kunt komen als U hier klikt. Doen, zeker als U wat tijd ter beschikking heeft en interesse heeft in het verleden van Vledder en omstreken.
 
Oproep foto's
Voor onze verzameling foto's van inmiddels verdwenen gebouwen zijn wij doorlopend op zoek naar foto's. Soms om te gebruiken in onze rubriek Toen en Nu, waar veel voorbeelden te vinden zijn. Of ter illustratie bij een artikel in KerspelStokkies. Maar ook om veilig te stellen dat een afbeelding niet verloren gaat. Wat zoeken we zoal:
1e: afbeeldingen van in 1961 gesloopte panden die, staande aan wat nu de Bosbouwkamp heet, als armenbehuizing dienst deden.
2e: de twee verdwenen boerderijen aan de Moerhoven te Nijensleek.
3e: elk ander inmiddels verdwenen pand/boerderij in het gebied dat we bestrijken.
4e: elke oudere foto van een nog bestaand pand/boerderij in ons gebied.
5e: oudere familie foto's, zie bij rubriek familie foto's voor een idee wat we zoeken
6e: foto's van personen welke voorkomen in de rubriek Personengalerij, bij voorkeur uit de tijd dat betrokkene de functie vervulde waarvoor hij in de galerij staat.
Ook foto's die slechts een deel van een object weergeven kunnen interessant zijn o.a. door de er eveneens op afgebeelde personen.
7e: foto of afbeelding van een tweetal personen welke als burgemeester hebben gefungeerd Klik hier voor meer gegevens.
Heeft U een afbeelding en wilt U die ter beschikking stellen neem dan a.u.b. contact op door op het hierna volgende mailadres te klikken: webmaster@fledderkerspel.nl
Oproep vrijwilligers
De vereniging heeft nogal wat voorwerpen in bezit. Deze voorwerpen, veelal verkregen door schenkingen, zijn, mede door hun -deels- hoge ouderdom, soms in een wat mindere conditie. Nu zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier wat tijd aan willen besteden, tijd die gaat zitten in werkzaamheden die variŽren van eenvoudig ontroesten en weer preserveren/conserveren tot mogelijk restauratie werk. Heeft U interesse dan verzoeken wij U contact op te nemen met de heer A. Jager, 0521-387223 of via mail albertus.jager@tele2.nl

*